Svendsen 1

20.495,00 kr.

Tilgængelig på restordre

Delbetaling
578 kr. pr. måned
24
36
48
60
72
Ved et samlet kreditbeløb på 20.495 kr. over 48 mdr.: Månedlig ydelse 578 kr. Samlede kreditomk. 7.217 kr. Samlet tilbagebetaling 27.712 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 16,84%. Der er fortrydelsesret.
Kategori:

Beskrivelse

Svendsen 1

Skabt til andengangs købere, der ved hvad man lægger vægt på i en rigtig brændeovn.
Hver detalje har sin mening og er udformet med baggrund i langvarig erfaring, for at skabe den optimale styrke, sikkerhed og et brugsrigtigt design. Med andre ord en primær varme-kilde, alsidig, nem i daglig brug, tæt og derved styrbar.
Ovnen er også konstrueret til fyring med koks og specielt PETROKOKS, som afgiver en jævn varme døgnet rundt, fra efterår hen over vinteren til foråret, med kun én optænding. Det er nemt, det er effektivt, det er billigt og skaber en fantastisk varmefordeling til husets øvrige rum.
Erfaringen har vist at alle sliddele, som sten, pakninger, glas og røgvendeplader skal være nemme og billige at udskifte. Det skal også helst kunne gøres i hjemmet af brugeren selv. Dette er der her taget hensyn til, de ekstra tykke og slidstærke 30 mm sten kan udskiftes på under 5 minutter. Det samme gælder de keramiske pakninger, som her er anbragt i lågen for at sikre længst mulig levetid og hurtigere udskiftning, uden brug af lim og værktøj. Røgvendepladen som er en ganske almindelig rektangulær skamolplade er udskiftet i et snuptag. Og glasset sidder fast med to skinner, er fladt, og dermed billigt at udskifte i forhold til buet glas, hvis uheldet skulle være ude. Ovnen er forsynet med et enkelt men yderst effektivt forvarmningssystem af den sekundære forbrændningsluft. Luften opvarmes i et hvirvelkammer med en meget stor overflade. I hvirvelkammeret presses luften ud mod kammerets ydersider, det vil sige ud mod de flader, som effektivt bestryges af de varme røggasser. Herved ophedes sekundær luften maksimalt uden at danne det tryktab, som ellers hæmmer luftens passage til bålet.
Dette er årsagen til at ovnen får en meget nem ”vejrtrækning”, det vil sige at luften har en nem og ubesværet vej gennem luftventilen til forbrændningen.
SVENDSEN 1 er helt bevidst konstrueret uden tertiær luft, ligesom SVENDSEN 2 og 3 er det, for at kunne holde på varmen natten over. Med tertiær lufttilførsel er dette stort set umuligt, da tertiær luften er tvangsåben og tilføres forbrændingen så længe skorstenen trækker. Alligevel har SVENDSEN ovnene de mest imponerende prøveresultater.
Svendsen I modellen er konstrueret som modul system, en konstruktion som Freddy Svendsen første gang lancerede i 1979. I al sin enkelthed er ovnen stik mod sædvane forsynet med en løs topplade. Når denne løftes af er der frit udsyn til ovnens indre. Dette har den fordel at man nu kan udbygge ovnen opefter. Resultatet bliver som her vist, en praktisk bageovn med flere fordele.
Bageovnen er et absolut brugbart alternativ til elkomfuret, med de samme egenskaber i enhver koge-, stege- eller bagesituation. Man har oven i købet den indlysende fordel at kunne tilberede maden ved strømsvigt. Og hvorfor tænde for elkomfuret når ovnen alligevel er i drift, det er det her med de små gratis glæder.
Sektionen kan uden låge anvendes som kogesektion og til at holde sovsen, kaffen, tallerkenerne eller færdige retter varme.
En anden stor fordel er den ekstra varme som bagesektionen frigiver til husets opvarmning. Ved at køle røgen mellem ovnen og skor-stenen, får man ikke kun en mærkbar ekstra varme, men også en endnu større virkningsgrad som ligger omkring 90%, da grundmodellen allerede er målt til hele 85%. Bageovnens topplade er anvendelig som kogeplade. Med andre ord er man ikke blot kommet i besiddelse af en ekstra sektion, men af et helt varmegivende komfur, som ikke optager ekstra plads i rummet.
Har man investeret i en grundmodel, og senere udvider huset med en tilbyg-ning, udvider man også blot ovnen med en bagesektion for også at opvarme det tilbyggede areal.

Tekniske data

Modelnavn Svendsen 1
Vægt 167 kg grundmodel
Brændsel Brænde/brikket og koks
Skorstenstræk 10Pa
Nominel effekt 8KW
Driftsområde 5-9 kw
Rumstørrelse 80-150m2
Ekstra tilbehør Sokkel 14 cm
SokkelBrænde 27 cm
Vandsektion kr 6495,00
Koge/bage sektion kr 4690,00
– fedtsten til bagerum
– bagerist
– bagelåge
Koksgitter
Svendsen fås også med fedtstensider og top
Afstand til brændbar sidevæg 300mm
Afstand til brændbar bagvæg 150mm