Ofte stillede spørgsmål og svar
Pejsemontøren giver dig en hjælpende hånd
FAQ
Det er bedst at få det monteret af en fagmand som ved alt omkring regler med afstand til brandbart og de nye regler som kommer løbende. i bygningsreglement Gulvpladen skal kun dække 15 cm fra åbning i lågen og fra de 15 cm enden skal der så måles 30 cm ud.
Så frem der sker en skade vedr opstilling af brændeovn og selv om skorstenfejeren har godkendt dette , er det stadig din pligt at udføre montering korrekt, efterfølgende kan der blive problemer med forsikringen, dette kan ikke blive et problem når pejsemontøren udføre opgaven og hvis ja så er pejsemontøren forsikringer imod krav ansvarforsikret, produkt forsikret. så alle har det bedst med at pejsemontøren udføre opgaven.
Pakningen skal skiftes, hvis den er faldet af eller er revet i stykker. Dette ses ved, at glasset bliver sort af sod, hvor glasset er utæt… altså striber på glasset. Dette gælder kun nye ovne, for de skal kunne holde glasset rent, hvis brændet er tørt, korrekt optænding og trækket er perfekt, plus pakning. Gamle ovne er ikke bygget til at holde glasset rent, forkert indførelse af luft til forbrændingen.
- Sørg for, at der er gennemluftning og træk i skorstenen
- Rigeligt med luft gennem ventil eller spjæld, når du tænder op
- Lad ilden få godt fat ved at bruge gamle aviser, tørrede kviste eller optændingblokke til optændingen.
- Brug kun tørt brænde med en fugtprocent på under 20.
- Tænd op med 2-3 kg pindebrænde og med optændingsbriket, lad ilden få fat (tag fra 10-15 min før man kan lukke for ekstra luft). Ikke med aviser og kviste , det gør man ikke mere på grund af miljø og brændeovne kvalitet.
- Luften, som kommer ind i brændeovnen via et indgangsrør til primærluft og når brænderen.
- Pillen, som hentes fra tanken og føres ind i brænderen ved hjælp af pillesneglen.
- Varmelegemet aktiverer forbrændingen.