Ovnvalg

Ting du skal tænke over, inden du vælger brændeovn, pejseindsats og pilleovn.
Der findes mange typer af brændeovne, men hvad skal man vælge? Her er en liste over punkter, jeg mener, du skal være opmærksom på, inden du køber.

 

Overvejelser om brug

Hvor meget skal brændeovnen bruges? Skal den være primær varmekilde i huset, et hyggeelement eller benyttes som supplement til eksisterende varmekilder?

 

Designet

Der er stor variation i design af brændeovne og derfor god mulighed for at vælge et design, der passer ind i jeres hjem. Hvordan skal brændeovnen se ud? Skal det være en gulvmonteret brændeovn eller en væghængt brændeovn?

 

Vægt og størrelse

Størrelse og ydelse hænger sammen. Men vægt og kvalitet hænger faktisk også sammen. Det betyder, at en stor brændeovn også gerne skal være en tung brændeovn.

 

Lågen

En kvalitetsbrændeovn skal være kendetegnet ved et godt lukketøj. Lukketøjet skal helst lukke i top og i bund – eller lågen skal være i støbejern. Pakningen skal kunne skiftes uden brug af værktøj. Lågen skal lukke helt tæt. Bliver håndtaget varmt?

 

Rudeskyld

Det er vigtigt at undersøge, hvordan luften kommer ind til ilden. Bliver luften varmet op inden den rammer glasset? Det kan give sodet glas – som ikke er pænt at kigge på.

 

Askeskuffen

Det er en fordel med en stor askeskuffe på brændeovnen. Ellers er det bedre at undvære, så man kan suge asken op. En overfyldt askeskuffe er ikke sjov at tømme.

 

Garanti og montering

En brændeovn skal holde i mange år. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på leverandørens garanti og serviceniveau. Det er også vigtigt, at montøren forstår dine ønsker – så vær sikker på, at I er enige.

 

Pilleovne

Ved køb af pilleovn og pillefyr synes jeg, at det er vigtigt at prioritere, at pilleovnen er støbejern, da den er langtidsholdbar. I min butik har jeg 4 pilleovne tilsluttet, så man kan høre og se dem køre.
Virkningsgraden skal helst være så tæt på 100 procent, men det gør den også dyrere. Vigtigt er også den service, som forhandleren yder efter regningen er betalt. Jeg må lige nævne, at jeg yder service indtil
pilleovnen kører efter kundens behov. Efterfølgende yder jeg stadig god service, såfremt det ikke er en fejl 40.
Jeg har fået opbygget en god erfaring omkring fejlfinding. Jeg løser problemerne, da det er undertegnede selv, der kører ud til fejlmeldingerne.

 

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for gode råd eller svar på dine spørgsmål.