Skip to main content
Produkter

Bio Tronic Auto

Forskellige ønsker
Individuelle løsninger

Skorstensfri ildsteder åbner helt nye muligheder for, at alle kan nyde ildens fængslende magi og varme. Uanset, om det er til huset, lejligheden eller fritidshuset skaber vores biopejse den rette atmosfære og hygge – sikkert og miljøvenligt.

Da de hverken er pladskrævende eller skal tilsluttes en skorsten, kan de stort set placeres overalt i boligen.

Mulighederne er uendelige.

Hvad er en biopejs?

I modsætning til almindelige pejse og brændeovne brænder en biopejs vha. bioethanol.
Vores bioethanol fremstilles udelukkende af naturlige vegetabilske restafgrøder, er næsten 100% rentbrændende og afgiver ved forbrænding hverken røg, aske, sod eller partikler. De eneste restprodukter er en smule vand, varme og en ubetydelig mængde kuldioxid. Derfor skal en biopejs ikke tilsluttes en skorsten, hvilket gør den til et godt alternativ til almindelige brændeovne.

Biopejsen har således den fordel, at den kan placeres stort set overalt i boligen, hvor der ønskes at skabe en hyggelig og varm atmosfære. Om det er som pejs, rumdeler eller som fritstående ildsted, er i princippet ligegyldigt. En biopejs er ikke særligt pladskrævende. Det er derfor muligt at installere den i ethvert tænkeligt rum eller i enhver tænkelig situation.

Alt efter brænderens størrelse og effekt vil den afgive en behagelig varme til boligen. Det eneste krav er, at den får den fornødne mængde luft til forbrændingen, og at den afstemmes til rummets størrelse

Fordele ved en biopejs

Smukke naturlige flammer – Bioethanol – Miljøvenligt- Ingen skorsten – Ingen aske, røg eller lugt – Uendelige indretningsmuligheder
01

Omramning

Indsatsen monteres i en omramning, der er fremstillet af et ikke brændbart materiale – såsom Kalciumsilikat, teglsten, let- eller gasbeton. Designet og udformningen af omramningen afgør du: Rumdeler med indbygget bog- eller vinreol? Traditionel pejs eller en tunnelpejs med åbning på begge sider. Mulighederne er uendelige. Når først omramningen er bygget op, kan den males, pudses eller beklædes med alle tænkelige overflader. Spørg din forhandler til råds herom.

02

Indsats

Til vores brændere har vi udviklet en smart ”6 i 1” indsats. Indsatsen er udført i pulverlakeret 6 mm stål, og giver det helt rigtige og eksklusive “pejselook”. Med ”6 i 1” indsatsen er det muligt at lave 6 forskellige opstillinger. Indsatspakken indeholder alle dele, der kræves for at lave alle 6 opstillinger – nemt og ligetil. Herudover kan der tilvælges en glaspakke, der indeholder 2 korte og 2 lange dekorationsglas, som giver en eksklusiv indramning af ilden, samt smarte magnetiske glasclipsholdere, som kan placeres, som du ønsker det.

03

Der findes 2 type brændere – automatiske og manuelle

De automatiske tændes, reguleres og slukkes enten via display eller fjernbetjening. Påfyldning sker vha. en elektrisk pumpe der kobles direkte med brænderen, og sammen med de indbyggede sensorer gør det anvendelsen 100% sikker. Forbrændingen reguleres og styres af en processor og ethanolen forvarmes inden den antændes. Det giver flotte gule flammer fra det øjeblik der tændes op. Maksimal brugervenlighed med den flotteste og mest økonomiske forbrænding.

De manuelle udmærker sig ved, at de ikke skal tilsluttes strøm og er billigere. Påfyldning, optænding og slukning foregår manuelt. En keramisk inderkerne opsuger bioethanolen – hvilket hjælper til at ethanolen fordamper bedre, således en økonomisk og bedre forbrænding opnås i forhold til traditionelle brændere.

Automatiske brændere

BioTronic 70 & 99
 • Forvarmet ethanol forbrændning – BEV Technology
 • Automatisk optænding, regulering og slukning
 • Fjernbetjening (ekstratilbehør BioTronic 70)
 • 2 flammehøjder
 • Indbyggede sikkerhedssensorer
 • Ingen forbindelse imellem tank og flammer
 • Inkl. El pumpe

Manuelle brændere

Bio 70 & 99
 • Forbrænding via keramisk inderkerne
 • Manuel optænding og slukning
 • Manuel påfyldning
 • Kræver ikke El
 • Inkl. tragt & lighter
 • Billigere end de automatiske